Noedels met pastinaak in curry-kokossaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met pastinaak in curry-kokossaus

Noedels met pastinaak in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's

Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.

Labels:
Vegan
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Kastanjechampignons

1 cm

Verse gember

25 gram

Peultjes

2 stuk(s)

Lente-ui

½ zakje(s)

Gele currykruiden

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

¼ stuk(s)

Limoen

75 ml

Kokosmelk

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Pastinaak

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)547 kcal
Energie (kJ)2291 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels9.8 g
Eiwitten12.7 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid 50 ml bouillon per persoon (zie Tip 1). Schil de pastinaak of was grondig. Snijd de pastinaak in blokjes van 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd fijn. Rasp de gember. 

Tip 1: Is het lastig om 50 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer.

Groenten snijden
2

Snijd de bosui in ringen. Houd een klein deel van het groene gedeelte apart voor de garnering. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Dop eventueel de peultjes (zie Tip).

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes. Deze kun je makkelijk verwijderen bij het wegsnijden van de uiteinden.

Bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de bosui, rode peper en knoflook 1 minuut. Voeg de pastinaak, champignons en gember toe en bak 4 minuten. Voeg de peultjes en gele currykruiden toe en bak nog 2 minuten.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Limoen snijden
4

Snijd de limoen in partjes. Roer de kokosmelk goed door zodat eventuele klontjes oplossen.

Saus koken
5

Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de hapjespan met de groenten en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de saus 4 minuten zachtjes koken. Voeg de udonnoedels toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, nog 2 - 3 minuten zachtjes koken.

Serveren
6

Verdeel de noedels en saus over diepe borden. Garneer met de pinda's, de limoenpartjes en de achtergehouden bosui.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.