Kokoscurrynoedels met peultjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokoscurrynoedels met peultjes

Kokoscurrynoedels met peultjes

met paprika en kastanjechampignons

Kokosmelk voegt een romige en rijke textuur toe aan curry's met een beetje natuurlijke zoetheid. Het brengt kruiden in balans, versterkt smaken en geeft het gerecht een zachte, luxueuze consistentie.

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Extra groente
Allergenen:
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ bosje(s)

Lente-ui

125 gram

Kastanjechampignons

50 gram

Peultjes

½ zakje(s)

Gele currykruiden

¼ stuk(s)

Limoen

75 ml

Kokosmelk

110 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1746 kJ
Energie (kcal)417 kcal
Vetten21.1 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers9 g
Vezels12.5 g
Eiwitten13.9 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon (zie Tip).
  • Snijd de paprika grof. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de lente-ui in ringen. Houd een klein deel van het groene gedeelte apart voor de garnering. 

Tip: Is het lastig om een kleine hoeveelheid bouillon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer.

Bakken
2
  • Snijd de kastanjechampignons in schijfjes. Dop eventueel de peultjes (zie Tip). 
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de lente-ui en knoflook 1 minuut.
  • Voeg de paprika, champignons en gemberpuree toe en bak 4 minuten.
  • Voeg de peultjes en gele currykruiden toe en bak nog 2 minuten.

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes, dus verwijder deze bij het wegsnijden van de uiteinden.

Afmaken
3
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes. 
  • Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de sauteerpan met groenten en breng aan de kook. 
  • Dek de pan af en laat de saus 4 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de udonnoedels toe aan de sauteerpan en laat, afgedekt, nog 2 - 3 minuten zachtjes koken.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels en saus over diepe borden.
  • Garneer met de achtergehouden lente-ui.
  • Serveer met de limoenpartjes.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.