Duik in april met ons de wereld van de foodbowls in! Met een voedzame mix van verse ingrediënten in één kom zet je een superlekkere, vullende én kleurrijke maaltijd op tafel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Sjalot
65 gram
Champignons
¼ bosje(s)
Radijs
90 gram
Garnalen
100 gram
Boekweitnoedels
10 ml
Vissaus
25 gram
Sugarsnaps
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Suiker
1 el
Wittewijnazijn
15 gram
[Plantaardige] boter
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
Préchauffez le four à 200 degrés. Émincez ou écrasez l'ail. Épépinez et émincez le piment rouge. Émincez l’échalote en fines demi-rondelles. Coupez les champignons en lamelles.
Tip: Snijd eventueel een paar ringetjes van de rode peper om mee te garneren. Pas wel op: de rode peper is pittig!
Mélangez le vinaigre de vin blanc avec le sucre dans le petit bol. Coupez les radis en fines rondelles et ajoutez-les au mélange à l'aigre-douce. Salez. Remuez de temps en temps pour bien en imprégner les radis.
Tip: Wist je dat deze bowl je een goede calciumboost geeft? Dat komt door de bosui, die vergeleken met andere groenten veel calcium bevat, en door de garnalen. Garnalen bevatten daarnaast ook veel eiwitten en maar weinig calorieën!
Dans la casserole, portez de l'eau à ébullition pour les nouilles. Disposez les crevettes dans le plat à four. Coupez le beurre en morceaux. Disposez l'ail, le piment rouge et les morceaux de beurre sur les crevettes. Enfournez 8 à 10 minutes.
Tip: Kies een passende ovenschaal voor de garnalen. Het liefst zo klein mogelijk, zodat alles dicht op elkaar ligt. Zo komen de smaken extra goed samen!
Pendant ce temps, faites chauffer l’huile de tournesol dans la poêle. Faites-y cuire l’échalote et les champignons 5 à 7 minutes à feu moyen-vif. Ajoutez, par personne : 1/4 cs de ketjap et 1 cc de miel. Mélangez bien. Baissez le feu sur doux et laissez cuire doucement jusqu’au service. Faites cuire les nouilles 4 minutes dans la casserole. Égouttez-les et réservez-les sans couvercle.
Par personne, portez 300 ml d’eau, 1/4 de bouillon cube, 10 ml de nuoc-mâm (voir conseil) et 1/4 cs de ketjap à ébullition dans la casserole en inox. Ajoutez les pois mange-tout au bouillon et faites cuire 3 à 5 minutes.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de vissaus, minder bouillon of gebruik natriumarme bouillon. Spoel ook het zout van de noedels af na het koken.
Servez les nouilles dans des bols (voir conseil). Versez le bouillon sur les nouilles. Disposez séparément : les crevettes, les champignons, les pois mange-tout et les radis. Garnissez de gomasio et éventuellement de rondelles de piment rouge.
Tip: Schenk als je het lekker vindt wat van de knoflookboterjus van de garnalen over de noedels.