Noedels met vegetarische runderstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met vegetarische runderstukjes

Noedels met vegetarische runderstukjes

met pinda's en gebakken groenten

Receptontwikkelaar Chiara: "Dit noedelgerecht is geïnspireerd op de 'Swicy' trend waarbij zoet met pikant gecombineerd wordt. De hoisin, honing, sambal en pikante honingpinda's in dit recept omarmen deze trend en geven veel smaak aan het gerecht."

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Gerst
Eieren
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Knoflookteen

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Eieren)

200 gram

Groentemix met witte kool

5 gram

Verse bladpeterselie en koriander

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Bloem

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2804 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten29.2 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten67.9 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels7.5 g
Eiwitten30 g
Zout3 g

Benodigdheden

Diep bord
Pan
Keukenpapier
Koekenpan
Wok

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de noedels. Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet af en spoel af onder koud water.
  • Verdeel de bloem over een diep bord.
  • Dep de vegetarische rundvleesreepjes droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout en wentel door de bloem (zie Tip).

Tip: Doe dit direct voor het bakken zodat het vlees knapperig blijft.

Vegetarische runderstukjes bakken
2
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische runderstukjes 3 - 4 minuten.
  • Voeg de helft van de woksaus toe en zet het vuur laag. Bak 1 minuut al roerend mee zodat de stukjes goed bedekt zijn met de saus.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Noedels bakken
3
  • Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Bak de groentemix, de gemberpuree en de knoflook 6 - 8 minuten al roerend.
  • Voeg de noedels, de overige woksaus en sambal naar smaak toe aan de wok. Bak nog 1 minuut al roerend en voeg dan de vegetarische runderstukjes, sojasaus en honing toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Hak de pinda's grof. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Serveer de stir-fry op borden.
  • Garneer met de pinda's en de verse kruiden (zie Tip).
  • Besprenkel tenslotte met de sesamolie.

Tip: Houd je niet van koriander? Serveer dan de koriander apart zodat iedereen het naar eigen smaak kan toevoegen.