Oosterse noedels met Chinese kool en kokos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosterse noedels met Chinese kool en kokos

Oosterse noedels met Chinese kool en kokos

Met kastanjechampignons, koriander en pinda’s

Dit smaakvolle oosterse noedelgerecht is zowel zoet als pittig. De kokosrasp geeft het gerecht zijn zoete smaak, terwijl de rode peper en gember zorgen voor een pittige tegenhanger. Je maakt hierbij zelf een saus van bruine suiker, sojasaus en wittewijnazijn waardoor alle smaken mooi samenkomen.

Labels:
Chef's Choice
Allergenen:
Gluten
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

¼ stuk(s)

Rode peper

1 cm

Verse gember

100 gram

Kastanjechampignons

150 gram

Chinese kool

⅓ pak(ken)

Noedels

(Bevat Gluten)

½ tl

Gemalen citroengras

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

25 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

8 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Bruine suiker

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2385 kJ
Energie (kcal)570 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels9 g
Eiwitten21 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok

Instructies

Groenten snijden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en rasp met een fijne rasp. Snijd de kastanjechampignons in kwarten en de eventuele grotere champignons kleiner. Snijd de Chinese kool in reepjes.

Noedels koken
2

Kook de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 3 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Groenten bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de rode ui, gember, rode peper en het citroengras 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de Chinese kool toe en bak 5 – 6 minuten op hoog vuur (zie tip). Voeg halverwege de sojasaus, bruine suiker en wittewijnazijn toe.

Pinda's en koriander
4

Hak ondertussen de pinda’s grof en snijd de koriander fijn.

Op smaak brengen
5

Voeg het grootste deel van de kokosrasp en de helft van de pinda’s toe aan de groenten. Voeg daarna de noedels toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog 1 minuut op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de koriander, overige pinda’s en de overige kokosrasp.