Aziatische noedels met gekruid gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische noedels met gekruid gehakt

Aziatische noedels met gekruid gehakt

Met wokgroenten en gezouten pinda's

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Tarwe
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

gram

Groentemix met witte kool

(Kan bevatten Selderij)

200 gram

Oosterse wokmix

200 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

0.16 zakje(s)

Gemalen korianderzaad

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

5 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)661 kcal
Energie (kJ)2766 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels8.1 g
Eiwitten17.3 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Wok
Rasp
Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Groenten wokken
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.

• Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp (zie TIP).

• Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je hoeft de gember niet te schillen. Geen rasp in huis? Schil de gember dan wel en snijd hem vervolgens fijn.

Dressing maken
2

• Voeg ondertussen de noedels (zie TIP) toe aan de pan met kokend water en kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen.

• Meng ondertussen in een kleine kom 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie per persoon, de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.

Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 g noedels per persoon. De overige noedels kun je bijvoorbeeld aan een soep toevoegen. Laat ze dan 2 minuten meekoken.

Bakken en mengen
3

• Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, de gemalen komijn en de gemalen koriander 1 minuut op middelhoog vuur.

• Voeg het rundergehakt toe, breng op smaak met peper en zout en bak het gehakt in 3 minuten los.

• Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.

Serveren
4

• Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de gezouten pinda's.