Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 tl
Verse gember
gram
Groentemix met witte kool
(Kan bevatten Selderij)
200 gram
Oosterse wokmix
200 gram
Mie noedels
(Bevat Tarwe)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
⅓ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
0.16 zakje(s)
Gemalen korianderzaad
100 gram
Rundergehakt met köftekruiden
5 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
1 el
Olijfolie
1 tl
Zonnebloemolie
1 tl
Suiker
½ el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
• Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp (zie TIP).
• Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Je hoeft de gember niet te schillen. Geen rasp in huis? Schil de gember dan wel en snijd hem vervolgens fijn.
• Voeg ondertussen de noedels (zie TIP) toe aan de pan met kokend water en kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen.
• Meng ondertussen in een kleine kom 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie per persoon, de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.
Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 g noedels per persoon. De overige noedels kun je bijvoorbeeld aan een soep toevoegen. Laat ze dan 2 minuten meekoken.
• Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, de gemalen komijn en de gemalen koriander 1 minuut op middelhoog vuur.
• Voeg het rundergehakt toe, breng op smaak met peper en zout en bak het gehakt in 3 minuten los.
• Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.
• Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de gezouten pinda's.