Wortels zijn rijk aan vitamine A, dus krijgen je ogen en afweersysteem een extra boost van dit gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Prei
1 cm
Verse gember
2.5 gram
Verse koriander
2 stuk(s)
Ei
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
100 gram
Rundergehakt
½ zakje(s)
Zoet-pikante chilisaus
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
2.5 ml
[Plantaardige] melk
1 el
Wittewijnazijn
Halveer de komkommer en snijd in frieten. Rasp de gember met een fijne rasp. Meng in een kom 1 el wittewijnazijn per persoon met een snuf zout, de gember en de komkommerfrieten. Meng goed en laat staan tot serveren.
Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de prei in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de koriander fijn.
Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Kluts met een garde in een kom de eieren met de helft van de koriander, de sojasaus en een scheutje melk. Breng op smaak met peper en zout. Breng ruim water aan de kook in een pan. Zet een warmtebestendig bord op de pan. Dit bord gebruik je later om de gebakken omelet warm te houden.
Verwarm 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middellaag vuur. Verdeel een dun laagje (ongeveer de dikte van een pannenkoek) van het omeletmengsel over de bodem van de koekenpan en bak 2 - 3 minuten, of tot het eimengsel gestold is (zie Tip 1). Draai de omelet voorzichtig om en bak nog 1 minuut (zie Tip 2). Leg de omelet op het verwarmde bord. Herhaal tot je 1 grote omelet per persoon hebt.
Tip: Tip 1: Zorg ervoor dat, wanneer je het mengsel in de pan giet, je het in een draaibeweging over de hele koekenpan verdeelt. Het ei is gestold wanneer het geheel lichter van kleur is geworden. Tip 2: De omelet is vrij breekbaar. Maak de omelet eerst volledig los van de pan alvorens je hem probeert om te draaien.
Verwarm een tweede koekenpan met 1/4 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Fruit de prei en knoflook 3 - 4 minuten. Voeg het gehakt toe en bak los. Voeg vervolgens de geraspte wortel en 1 1/2 tl Koreaanse kruiden per persoon toe en roerbak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gehaktmengsel over het midden van de omelet. Leg er een paar komkommerfrieten op en rol de omelet dicht. Besprenkel met de zoet-pittige chilisaus. Garneer met de overige koriander. Serveer met de overige komkommerfrieten.