In dit recept maak je zelf de currypasta van pure, verse ingrediënten. Makkelijk, smaakvol én je bepaalt zelf hoe pittig het wordt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
1.5 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Rode peper
½ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
100 gram
Kippendijreepjes
75 gram
Zoete aardappel
75 gram
Witte langgraanrijst
90 ml
Kokosmelk
15 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
1 stuk(s)
Wortel
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Snijd de gember, knoflookteen, ui en tomaat in grove stukken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd 1/4 rode peper per persoon in grove stukken. Meng in een hoge kom de gember, knoflook, ui, tomaat en rode peper met 1 1/2 tl Afrikaanse kruiden per persoon. Mix met een staafmixer alle ingrediënten tot een pasta.
Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Leg de kippendijreepjes in een kom en meng 1/3 van de currypasta erdoorheen. Snijd de wortel in kleine blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de overige currypasta toe en fruit al roerend 4 - 5 minuten. Voeg de wortelblokjes, zoete-aardappelblokjes en de kippendijreepjes toe en bak 4 - 5 minuten mee.
Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Voeg vervolgens de kokosmelk en 1/4 kippenbouillonblokje per persoon toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten pruttelen op middelmatig vuur. Haal de laatste 7 minuten het deksel van de pan. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erbovenop. Garneer met de gefrituurde uitjes.