Oosterse soep met biefstuk, sugarsnaps en choisam
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosterse soep met biefstuk, sugarsnaps en choisam

Oosterse soep met biefstuk, sugarsnaps en choisam

Een heldere bouillonsoep met rijstvermicelli

Choisam is een bladgroente die vaak wordt gebruikt in de Chinese keuken. Deze groente lijkt op paksoi en heeft dikke, knapperige stengels en groene bladeren. Deze noedelsoep met biefstuk is een zeer populair gerecht in China en kun je daar in elk restaurant bestellen! Voor deze soep gebruik je mals biefstuk gesneden uit de bovenbil van de koe.

Allergenen:
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kogelbiefstuk

½

Knoflookteen

¼ cm

Verse gember

¼

Rode peper

75 gram

Sugarsnaps

125 gram

Choisam

50 gram

Rijstvermicelli

1 pak(ken)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

500 ml

Runderbouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)449 kcal
Energie (kJ)1879 kJ
Vetten13 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten30 g
Zout0 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Koekenpan
Pan
Kom

Instructies

1

Laat de kogelbiefstuk op kamertemperatuur komen. Bereid de bouillon.

Snijd de choisam klein
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Verwijder het topje van de sugarsnaps en snijd doormidden. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd klein.

Bak de kogelbiefstuk
3

Wrijf de kogelbiefstuk in met de helft van de zonnebloemolie en verhit een grill- of koekenpan op hoog vuur. Gril of bak de kogelbiefstuk medium in 2 - 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout en laat daarna 5 minuten ingepakt in aluminiumfolie rusten.

4

Verhit de overige zonnebloemolie in een soeppan of wok en bak de knoflook, gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de sugarsnaps toe en roerbak 3 minuten op middelmatig vuur.

Voeg de rijstvermcelli toe
5

Voeg de bouillon toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg na 3 minuten de choisam en rijstvermicelli toe. Breng op smaak met de sojasaus.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Snijd de biefstuk in reepjes. Verdeel de soep over de kommen en voeg de biefstukreepjes toe aan de soep.