Open lasagne met garnalen en roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Open lasagne met garnalen en roomsaus

Open lasagne met garnalen en roomsaus

met prei en verse dille

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Verse lasagnebladen

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Prei

5 gram

Verse dille

90 gram

Garnalen

100 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

0.16 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)747 kcal
Energie (kJ)3127 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers14 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel om de lasagnebladen in te blancheren. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes en snijd de prei in halve ringen. Ris de blaadjes dille van de takjes.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon (zie Tip).

Tip: Heb je witte wijn in huis? Vervang dan de wittewijnazijn door witte wijn voor meer smaak!

Saus laten inkoken
3

Voeg de tomaten, prei, kookroom, de helft van de dille en per persoon 1/8 groentebouillonblokje toe aan de pan met garnalen. Laat de saus zachtjes koken totdat de lasagnebladen gaar zijn in stap 5. Breng op smaak met peper en zout.

Lasagnebladen snijden
4

Snijd alle lasagnebladen in 2 gelijke stukken, zodat je 4 bladen per persoon kan serveren.

Lasagnebladen koken
5

Kook de lasagnebladen met een snufje zout, afgedekt, 5 - 6 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af in en vergiet en spoel kort af met koud water. Ga meteen door met stap 6 (zie Tip).

Tip: Als je te lang wacht, gaan de lasagnevellen aan elkaar plakken.

Serveren
6

Leg een lasagneblad op een bord en schep hier een laagje roomsaus met garnalen op. Dek af met een lasagneblad en voeg nog een laagje saus toe. Herhaal dit nog een keer en eindig met een lasagneblad. Besprenkel 1/2 el olijfolie per persoon over de lasagne. Garneer met de overige dille.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?