Romige citroenrisotto van orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige citroenrisotto van orzo

Romige citroenrisotto van orzo

met kastanjechampignons, pecorino en verse kruiden

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op Parmigiano Reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Ui

125 gram

Kastanjechampignons

5 gram

Verse dragon en kervel

¼ stuk(s)

Citroen

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2603 kJ
Energie (kcal)622 kcal
Vetten27.8 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten68.5 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels13.2 g
Eiwitten23.2 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Large Frying Pan
Pan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snijd de ui in 8 schijfjes. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in schijfjes. Snijd de verse kervel fijn en hak de verse dragon grof. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote pan op middelmatig vuur en bak de ui in 9 - 11 minuten goudbruin en zacht. Roer de kastanjechampignons erdoor en bak in 5 - 7 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Orzo bereiden
3

Verhit ondertussen een pot met deksel zonder olie op middelhoog vuur en rooster de orzo 1 minuut. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 12 minuten droog. Giet af indien nodig. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Citroenroomkaas maken
4

Meng ondertussen in een kleine kom de roomkaas met de geraspte pecorino en per persoon: ¼ tl citroenrasp en ½ el citroensap. Breng flink op smaak met zout en peper.

Mengen
5

Voeg de orzo, de helft van de citroenroomkaas en 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de pan met champignons en roer goed door. Voeg kervel en dragon naar smaak toe, maar houd een deel apart om te garneren (zie Tip).

Tip: Kervel en dragon hebben een anijsachtige smaak waar niet iedereen van houdt. Proef eerst voordat je deze kruiden toevoegt.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige citroenroomkaas. Bestrooi de orzo naar smaak met de overige verse kruiden. Besprenkel naar smaak met het overige citroensap en de citroenrasp.