Orzo met 1001-kruiden-gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met 1001-kruiden-gehakt

Orzo met 1001-kruiden-gehakt

met pecorino, mascarpone, champignons en prei

Het rundergehakt in dit gerecht is alvast gekruid met köftekruiden – deze Turkse kruidenmix met komijn, kardemom en munt vult je keuken met heerlijke aroma’s!

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½

Tomatenpuree

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

65 gram

Champignons

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3317 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten37.9 g
waarvan verzadigd21.2 g
Koolhydraten71.9 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels12.8 g
Eiwitten36.3 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot met deksel.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in schijfjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. 
  • Kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog in de pot met deksel op laag vuur (zie Tip). Schep regelmatig om. 

Tip: Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Saus maken
2
  • Verhit de boter in een grote sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui, champignons, knoflook, Midden-Oosterse kruidenmix en rode peper 2 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Snijd ondertussen de prei in halve ringen.
Op smaak brengen
3
  • Roer de prei erdoor en bak, afgedekt, 5 minuten op middellaag vuur.
  • Voeg de balsamicoazijn en de orzo toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de helft van de mascarpone toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de borden en schep op elk bord 1 lepel mascarpone.
  • Garneer met de geraspte pecorino.