Orzo op z'n Siciliaans met kip en pecorino
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo op z'n Siciliaans met kip en pecorino

Orzo op z'n Siciliaans met kip en pecorino

met rozijnen, walnootstukjes en broccoli

Pecorino en rozijnen zijn typerend voor Siciliaanse gerechten en laten de Arabische invloeden op deze keuken zien.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Tarwe
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Broccoli

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2919 kJ
Energie (kcal)698 kcal
Vetten25.5 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels11.4 g
Eiwitten39.1 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Koken
1
  • Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pot met deksel voor de broccoli en de orzo.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot. 
  • Kook de orzo, afgedekt, 8 minuten in de pot met deksel. 
Broccoli koken
2
  • Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. 
  • Voeg na 2 minuten de broccoli toe aan de orzo.
  • Voeg vervolgens na 4 minuten de rozijnen toe. 
  • Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Kipgehakt bakken
3
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een sauteerpan op laag vuur en fruit de ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten.
  • Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.
  • Voeg de broccoli, orzo, rozijnen, Siciliaanse kruiden en het grootste deel van de pecorino toe aan de sauteerpan.
  • Verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel het gerecht over de borden.
  • Garneer met de overige pecorino.

Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 gram groente bevat en meer vitamine C dan de ADH?