Orzo op z'n Siciliaans met kip en pecorino
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo op z'n Siciliaans met kip en pecorino

Orzo op z'n Siciliaans met kip en pecorino

met rozijnen, pompoenpitten en broccoli

Pecorino en rozijnen zijn typerend voor Siciliaanse gerechten en laten de Arabische invloeden op deze keuken zien.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Broccoli

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2705 kJ
Energie (kcal)646 kcal
Vetten19.5 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten70.5 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels14.2 g
Eiwitten40.4 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de broccoli en de orzo.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. 
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot met kokend water. Kook de orzo, afgedekt, 4 minuten in de pot met deksel.
Orzo koken
2
  • Voeg de broccoli toe aan de pot met de orzo en kook 4 minuten verder.
  • Voeg de rozijnen toe en kook 2 - 4 minuten verder. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Kipgehakt bakken
3
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een sauteerpan op laag vuur en fruit de ui, knoflook en pompoenpitten 2 minuten.
  • Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.
  • Voeg de broccoli, orzo, rozijnen, Siciliaanse kruiden en het grootste deel van de pecorino toe aan de sauteerpan.
  • Verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de borden.
  • Garneer met de overige pecorino. 

Weetje: Dit recept bevat meer dan 250 gram groente én meer vitamine C dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid!