Begin op tijd met het maken van dit recept, het moet namelijk een nachtje in de koelkast staan!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Havermout
(Bevat Gluten)
40 gram
Gele rozijnen
(Bevat Sulfiet)
250 ml
Biologische halfvolle melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 tl
Gemalen kaneel
2 stuk(s)
Appel
1 stuk(s)
Honing
snufje
Zout
Voorbereiding op de avond van tevoren: meng de havermout met de helft van de rozijnen en de halfvolle melk in een pan met deksel en laat een nacht wellen in de koelkast.
Op de ochtend zelf: verwijder het klokhuis van de appel (elstar) en snijd klein.
Voeg de appel, kaneel, een snufje zout en 2 el water per persoon toe aan de pan met deksel. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur. Roer regelmatig door. Voeg eventueel een extra scheutje water toe om aanbranden te voorkomen.
Verdeel de overnight oats over de kommen. Schenk de honing erover en bestrooi met de overige rozijnen.