Overnight oats met appel, kaneel en rozijnen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Overnight oats met appel, kaneel en rozijnen

Overnight oats met appel, kaneel en rozijnen

Begin op tijd met het maken van dit recept, het moet namelijk een nachtje in de koelkast staan!

Allergenen:
Gluten
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Havermout

(Bevat Gluten)

40 gram

Gele rozijnen

(Bevat Sulfiet)

250 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Gemalen kaneel

2 stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Honing

snufje

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)437 kcal
Energie (kJ)1828 kJ
Vetten6 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten12 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

Meng de havermout met de helft van de rozijnen en halfvolle melk.
1

Voorbereiding op de avond van tevoren: meng de havermout met de helft van de rozijnen en de halfvolle melk in een pan met deksel en laat een nacht wellen in de koelkast.

Snijd de appel.
2

Op de ochtend zelf: verwijder het klokhuis van de appel (elstar) en snijd klein.

Voeg de appel, kaneel, een snufje zout toe.
3

Voeg de appel, kaneel, een snufje zout en 2 el water per persoon toe aan de pan met deksel. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur. Roer regelmatig door. Voeg eventueel een extra scheutje water toe om aanbranden te voorkomen.

Schenk de honing erover en bestrooi met de overige rozijnen.
4

Verdeel de overnight oats over de kommen. Schenk de honing erover en bestrooi met de overige rozijnen.