Pad thai is één van de populairste gerechten uit de Thaise keuken. Het basisrecept combineert de smaken zoet, zout en zuur met een beetje pit. Vandaag maak je pad thai met kip, maar het is ook lekker met garnalen, vis of een mix van vis en vlees.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Limoen
3 bosje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
120 gram
Kippendijreepjes
200 gram
Wittekool en peen
2 tl
Vissaus
(Bevat Vis)
1 tl
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
75 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten)
½ el
Zonnebloemolie
½ tl
Sambal
½ tl
Bruine suiker
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de udonnoedels. Snijd de limoen in parten, snijd de koriander en de gezouten pinda's grof. Pers de knoflook of snijd fijn.
Roer in een kom de eieren los met een vork en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijreepjes met de knoflook 3 – 4 minuten op hoog vuur. Voeg de mix van witte kool en peen, de vissaus, sojasaus, sambal, bruine basterdsuiker en 1 el water per persoon toe en bak 6 – 8 minuten op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de udonnoedels 4 minuten, afgedekt, in de pan met water. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg de noedels vervolgens toe aan de wok of hapjespan.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak het ei, 2 – 3 minuten, of tot het ei gestold is. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels met de kip en groenten over de borden, schep het roerei erop en bestrooi met de koriander en de pinda's. Serveer met de limoenparten.