Pangasiusfilet in ontbijtspek met wortelschijfjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pangasiusfilet in ontbijtspek met wortelschijfjes

Pangasiusfilet in ontbijtspek met wortelschijfjes

met goudbruine patatjes en ravigotesaus

Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Mosterd
Eieren
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

3 plak(ken)

Ontbijtspek

20 gram

Ravigotesaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2840 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten37.4 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten50.4 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels12.5 g
Eiwitten32.9 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in schijfjes van 1/2 cm dik. Meng in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelschijfjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Wortels bereiden
2

Was of schil de wortel. Snijd de wortel in dunne schijfjes. Vul een pot met deksel met een bodempje water. Voeg de wortelschijfjes en een snuifje zout toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Roer 1/4 el extra vierge olijfolie door de wortelschijfjes (zie Tip). Breng op smaak met peper.

Tip: Gebruik je liever boter dan olijfolie? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid.

Vis inwikkelen
3

Snipper de ui. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de ui 2 - 3 minuten. Leg ondertussen de ontbijtspeksneetjes naast elkaar en dep de vis droog met keukenpapier. Leg de vis op de sneetjes en wikkel de vis in het ontbijtspek.

Wortelschijfjes afmaken
4

Roer de gebakken ui door de pot met wortelschijfjes en houd warm tot serveren.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Vis bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de pan van de ui op middelhoog vuur. Bak de in spek gewikkelde vis 3 - 4 minuten per kant, of tot hij gaar is. Breng op smaak met peper.

Serveren
6

Serveer de in spek gewikkelde vis met de patatjes en de wortelschijfjes. Serveer met de ravigotesaus.