Koolvis met romige bieslooksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koolvis met romige bieslooksaus

Koolvis met romige bieslooksaus

met gebakken patatjes en wortel uit de oven

Koolvis is een witvis en familie van de kabeljauw - hij wordt geprezen om zijn zachte textuur en volle smaak.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Gluten
Haver
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

⅔ stuk(s)

Gele wortel

5 gram

Verse dille & bieslook

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Citroen

50 ml

Oatly kookhaver bio

(Bevat Gluten, Haver)

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

2 el

Olijfolie

1.5 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Zwarte peper

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2778 kJ
Energie (kcal)664 kcal
Vetten33.4 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten60.9 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels15.6 g
Eiwitten26.6 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Grand saladier
Kleine kom
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de wortels in lange dunne staafjes van 1 cm. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in lange, smalle wedges.

Weetje: Wist je dat dit gerecht door de wortels rijk is aan vitamine A? Deze vitamine is belangrijk voor de groei, je afweersysteem en gezonde ogen. Daarnaast is dit gerecht laag in zout en rijk aan vezels.

Aardappelen bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelwedges, afgedekt, 20 minuten. Schep regelmatig om. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en voeg de Italiaanse kruiden toe. Bak nog 15 minuten.

Wortels roosteren
3

Meng in een grote kom de wortels met 1 el olijfolie per persoon en schep goed om. Verdeel vervolgens de wortels over een bakplaat met bakpapier. Rooster 20 - 25 minuten in de oven (zie Tip). Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortels zijn klaar wanneer de uiteinden donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is. 

Tip: De oventijd van de wortels kan langer zijn als je een combi-oven of elektrische oven gebruikt. Prik erin met een vork. Gaat dit makkelijk? Dan zijn ze gaar.

Bieslooksaus maken
4

Snijd of knip ondertussen de verse bieslook en dille fijn. Meng in een kleine kom de Oatly kookhaver, de helft van de mosterd en de bieslook. Pers de helft van de citroen uit boven een grote saladekom. Snijd de overige citroen in partjes. Voeg aan de grote saladekom de honing, dille en de overige mosterd toe.

Vis bakken
5

Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Haal de vis uit de pan en breng op smaak met peper. Roer de bieslooksaus door de olie in de pan.

Serveren
6

Voeg de wortels toe aan de saladekom met dressing en roer goed door. Verdeel de wortels en patatjes over de borden. Leg de vis ernaast. Serveer met de bieslooksaus en citroenpartjes.