Koolvis is een witvis en familie van de kabeljauw - hij wordt geprezen om zijn zachte textuur en volle smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Wortel
⅔ stuk(s)
Gele wortel
5 gram
Verse dille & bieslook
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ stuk(s)
Citroen
50 ml
Oatly kookhaver bio
(Bevat Gluten, Haver)
1 stuk(s)
Koolvis
(Bevat Vis)
1 tl
Mosterd
2 el
Olijfolie
1.5 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Zwarte peper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de wortels in lange dunne staafjes van 1 cm. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in lange, smalle wedges.
Weetje: Wist je dat dit gerecht door de wortels rijk is aan vitamine A? Deze vitamine is belangrijk voor de groei, je afweersysteem en gezonde ogen. Daarnaast is dit gerecht laag in zout en rijk aan vezels.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelwedges, afgedekt, 20 minuten. Schep regelmatig om. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en voeg de Italiaanse kruiden toe. Bak nog 15 minuten.
Meng in een grote kom de wortels met 1 el olijfolie per persoon en schep goed om. Verdeel vervolgens de wortels over een bakplaat met bakpapier. Rooster 20 - 25 minuten in de oven (zie Tip). Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortels zijn klaar wanneer de uiteinden donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is.
Tip: De oventijd van de wortels kan langer zijn als je een combi-oven of elektrische oven gebruikt. Prik erin met een vork. Gaat dit makkelijk? Dan zijn ze gaar.
Snijd of knip ondertussen de verse bieslook en dille fijn. Meng in een kleine kom de Oatly kookhaver, de helft van de mosterd en de bieslook. Pers de helft van de citroen uit boven een grote saladekom. Snijd de overige citroen in partjes. Voeg aan de grote saladekom de honing, dille en de overige mosterd toe.
Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Haal de vis uit de pan en breng op smaak met peper. Roer de bieslooksaus door de olie in de pan.
Voeg de wortels toe aan de saladekom met dressing en roer goed door. Verdeel de wortels en patatjes over de borden. Leg de vis ernaast. Serveer met de bieslooksaus en citroenpartjes.