Parelcouscous met chorizo en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met chorizo en courgette

Parelcouscous met chorizo en courgette

met cranberrychutney en gemengde sla

Chorizo is een Spaanse worstsoort die de smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

70 gram

Parelcouscous

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Chorizoblokjes

20 gram

Cranberrychutney

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

20 gram

Semi-gedroogde tomaten

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

150 ml

Zoutarme groentebouillon

¾ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)690 kcal
Energie (kJ)2888 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers23 g
Vezels6 g
Eiwitten26 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous (zie Tip).
  • Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de rode ui in fijne, halve ringen.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan de helft van de bouillon en vul de rest aan met kokend water.

Courgette bakken
2
  • Verwarm ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. 
  • Voeg de chorizoblokjes, rode ui en knoflook toe en bak 3 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak 6 - 8 minuten of tot de courgette gaar is.
  • Voeg de cranberrychutney en de parelcouscous toe aan de hapjespan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Voeg de radicchio en ijsbergsla toe aan een saladekom.
  • Snijd de semi-gedroogde tomaten in reepjes. Voeg de achtergebleven olie van de semi-gedroogde tomaten toe aan de saladekom.
  • Breng de salade op smaak met de wittewijnazijn, peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous met groenten en chorizoblokjes over de borden. Garneer met de semi-gedroogde tomaten.
  • Verdeel de salade ernaast.
  • Verbrokkel de witte kaas en verdeel over de salade.

Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!