Parelcouscous met chorizo en paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met chorizo en paprika

Parelcouscous met chorizo en paprika

met cranberrychutney en gemengde sla

Met dit gerecht tover je zo de zon op je bord - heerlijk genieten in koude winterdagen!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Chorizoblokjes

20 gram

Cranberrychutney

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Zongedroogde tomaten

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

¼ el

Olijfolie

130 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2683 kJ
Energie (kcal)641 kcal
Vetten22.1 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten78.5 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels10.2 g
Eiwitten26.7 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot met deksel voor de parelcouscous (zie Tip).
  • Voeg de parelcouscous toe en kook zachtjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de ui in fijne, halve ringen. Halveer de wortel in de lengte en snijd in dunne halve maantjes.
  • Snijd de paprika in smalle repen
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan de helft van de bouillon en vul de rest aan met kokend water.

Bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de chorizoblokjes, ui, knoflook en wortel toe en bak 3 minuten.
  • Voeg de paprika toe en bak 6 - 8 minuten.
  • Voeg de cranberrychutney en de parelcouscous toe aan de sauteerpan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Voeg de radicchio en ijsbergsla toe aan een saladekom.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. 
  • Breng de salade op smaak met de wittewijnazijn, peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous met groenten en chorizoblokjes over de borden. Garneer met de gedroogde tomaten.
  • Verdeel de salade ernaast.
  • Verkruimel de witte kaas en verdeel over de salade.

Weetje: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!