Deze week is het in Nederland #WeekZonderVlees en daar weten wij wel raad mee! Dit gerecht is geïnspireerd op de Marokkaanse keuken, waarin hartige en zoete smaken vaak gecombineerd worden. Door de paprika te roosteren in de oven wordt hij zoeter van smaak, een lekkere combinatie met de zoute feta. Een minder bekende smaakmaker in dit gerecht is karwijzaad. Het heeft een anijsachtige smaak en past goed bij gebakken groente, maar probeer het bijvoorbeeld ook eens in een omelet voor een verrassend resultaat.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Rode paprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 bosje(s)
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Amandelen
(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
1 tl
Karwijzaad
100 gram
Gekleurde peenmix
70 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
50 gram
Magere yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 ml
Groentebouillon
½ el
Zonnebloemolie
1 el
Olijfolie
¼ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd in reepjes. Leg de rode paprika op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de zonnebloemolie en rooster de paprika 20 - 25 minuten in de oven, of tot de paprika zacht is. Schep halverwege om.
Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de krulpeterselie fijn en verkruimel de feta. Hak de gezouten amandelen grof.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel, voeg de parelcouscous toe en roerbak 1 minuut. Voeg de bouillon en 50 ml water per persoon toe (pas op: dit kan spetteren!), zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 13 – 15 minuten droog. Roer daarna de korrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de peenmix en het karwijzaad toe en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal de peen uit de pan en bewaar apart.
Mix ondertussen in een kom de magere yoghurt, extra vierge olijfolie, honing en peper en zout naar smaak. Voeg de peen, de helft van de feta, de helft van de paprika, de helft van de peterselie en de helft van de amandelen toe aan de pan met deksel en meng goed met de parelcouscous.
Verdeel de parelcouscous over de borden en besprenkel met de dressing. Garneer met de overige feta, paprika, peterselie en amandelen.