Parelcouscous met witte kaas en gepofte kikkererwten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met witte kaas en gepofte kikkererwten

Parelcouscous met witte kaas en gepofte kikkererwten

met geroosterde groenten en verse kruiden

Door de kikkererwten te poffen maak jij van dit gerecht een echt feestje! Gepofte kikkererwten zijn tevens een heerlijke, voedzame snack, waarbij je kunt experimenteren met verschillende kruiden.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

½ pak(ken)

Kikkererwten

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

35 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Courgette

5 gram

Verse krulpeterselie & tijm

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1.5 el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3349 kJ
Energie (kcal)800 kcal
Vetten38.8 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten80.3 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels18.3 g
Eiwitten26.9 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Zeef
Keukenpapier
Wok of hapjespan

Instructies

Groenten snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon.
  • Snijd de courgette in halve maantjes, de paprika in blokjes en de tomaat in partjes. Meng in een kom de courgette, paprika, tomaat en de helft van de tijmtakjes en de helft van de olijfolie (zie Tip). 
  • Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over één helft van een bakplaat met bakpapier.

Tip: Voeg de tijmtakjes in zijn geheel toe om tijd te besparen of ris de blaadjes van de takjes af.

Groenten roosteren
2
  • Spoel de kikkererwten af in een vergiet en dep de kikkererwten droog met keukenpapier.
  • Meng de kikkererwten in dezelfde kom met de Midden-Oosterse kruiden en de overige olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de kikkererwten over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Bak de groenten en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Couscous bereiden
3
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit in een kleine kom. Snijd de peterselie grof.
  • Verhit de boter in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 minuut.
  • Voeg de parelcouscous en de overige tijmtakjes toe en bak 2 - 3 minuten al roerend, of tot de parelcouscous licht geroosterd is.
  • Voeg de bouillon toe. Laat de parelcouscous 12 - 14 minuten zachtjes koken. Voeg wat extra water toe als de parelcouscous te snel droog wordt.
Serveren
4
  • Verkruimel de witte kaas.
  • Voeg de geroosterde groenten, 2 tl citroensap per persoon en de helft van de witte kaas toe aan de wok of sauteerpan met parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de couscous in kommen of diepe borden.
  • Leg de kikkererwten erbovenop en garneer met de peterselie en de overige kaas.