Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas

Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas

met tomaat, limoen en koriander

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product?

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse koriander

10 gram

Pompoenpitten

25 gram

Veldsla

40 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

7.5 ml

Basilicumcrème met oregano

40 gram

Avocadodip

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)741 kcal
Energie (kJ)3100 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers11 g
Vezels6.7 g
Eiwitten23 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous.
  • Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven.
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook, afgedekt, in 12 minuten gaar. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken. Giet af.
Pompoenpitten poffen
2
  • Snipper ondertussen de rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit (zie Tip).                  
  • Snijd de verse koriander fijn.               
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

Tip: Vergeet de limoen niet goed te wassen voor je de schil raspt.

Parelcouscous mengen
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de rode ui 3 - 4 minuten.
  • Maak in een saladekom een vinaigrette met de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon: 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp.
  • Meng de parelcouscous en de rode ui door de vinaigrette.
  • Meng de tomaat, de koriander en de veldsla door de parelcouscous (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt onder andere voor gezonde spieren en fosfor helpt bij sterke botten en tanden.

Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Verkruimel de witte kaas erboven.
  • Garneer met de pompoenpitten en de basilicumcrème met oregano. Serveer de avocadodip ernaast.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.