Parelgerst met broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelgerst met broccoli

Parelgerst met broccoli

Avec des pois chiches et des amandes

Dit is een voedzame maaltijd met veel bite. De bite komt zowel door de vezelrijke parelgerst als de kort gebakken broccoli. De harissa-yoghurt zorgt voor een kruidige smaak. Wees zuinig met de harissa en voeg eventueel na het proeven meer toe, hij is namelijk vrij pittig!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ tl

Harissa

85 gram

Parelgerst

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Rode ui

150 gram

Champignons

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Kikkererwten

50 gram

Naturel yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

Zelf toevoegen

225 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3125 kJ
Energie (kcal)747 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels30 g
Eiwitten27 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Parelgerst koken
1

Bereid de bouillon met ¼ tl harissa per persoon in een pan met deksel. Voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst, afgedekt, 25 minuten. Roer tussendoor regelmatig over de bodem om aanbranden te voorkomen. Giet daarna af.

Groenten snijden
2

Snipper ondertussen de rode ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de paprika in blokjes.

Bakken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode ui en broccoli 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten, inclusief het vocht toe en bak, afgedekt, 8 minuten op middellaag vuur. Voeg halverwege de paprika toe. Laat eventueel langer bakken totdat de groenten de gewenste garing hebben.

Saus maken
4

Meng ondertussen in een kom de yoghurt met ¼ tl harissa per persoon. Proef de saus en voeg eventueel extra harissa toe om de saus meer pit te geven. Hak de amandelen grof.

Op smaak brengen
5

Voeg de parelgerst bij de groenten met 1 el harissa-yoghurt per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de parelgerst over de borden. Garneer de maaltijd met de overige harissa-yoghurt en amandelen.