Lekkere geroosterde groenten met knapperige parelgerst. De gerookte forel geeft het gerecht een rooksmaak en de zwarte balsamicoazijn maakt het geheel wat frisser. Heerlijk in combi-natie met kruidige tuinkers.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Rode ui
150 gram
Spruiten
200 gram
Knolselderij
(Bevat Selderij)
1 tl
Paprikapoeder
45 gram
Parelgerst
(Bevat Gluten)
75 gram
Gerookte forelfilet
(Bevat Vis)
1 el
Tuinkers
125 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst.
Snijd de rode ui in grove ringen en snijd de spruiten doormidden. Snijd de knolselderij in plakken van 1 cm, verwijder de schil en snijd de knolselderij in blokjes van 1 cm.
Meng vervolgens de rode ui, spruiten, knolselderij, het paprikapoeder en de olijfolie op een bakplaat met bakpapier, bestrooi met peper en zout en bak 20 - 25 minuten in de oven.
Voeg ondertussen de parelgerst toe aan de pan met deksel en kook de parelgerst, afgedekt, in 20-25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg eventueel extra water toe.
Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken. Knip de tuinkers los.
Meng de groenten uit de oven, de parelgerst, de zwarte balsamicoazijn en het grootste deel van de forel in een saladekom en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de tuinkers en overige forel.