Parelgerstsalade met biefstukpuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelgerstsalade met biefstukpuntjes

Parelgerstsalade met biefstukpuntjes

met paksoi, champignons en zoete Aziatische saus

Tip voor malse biefstuk: haal het vlees een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

60 gram

Parelgerst

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Ui

2.5 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Paksoi

110 gram

Biefstukpuntjes

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)210 kcal
Energie (kJ)878 kJ
Vetten13.4 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten14.1 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels3.9 g
Eiwitten5.7 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de biefstukpuntjes uit de koelkast. Doe dit een halfuur tot een uur voordat je het gaat bakken, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Snijd de biefstukpuntjes, indien nodig, in gelijke stukken voor gelijkmatige garing. Bereid de bouillon in een pan met deksel (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 125 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 125 ml kokend water.

Parelgerst koken
2

Weeg de juiste hoeveelheid parelgerst af. Kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 - 30 minuten in de bouillon. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Giet indien nodig af en voeg de zoete Aziatische saus toe. Roer goed door.

Snijden
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui en rasp de gember. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de paksoi in repen.

Tip: Paksoi bevat veel foliumzuur - een vitamine (B11) die de aanmaak van witte en rode bloedcellen bevordert en helpt tegen bloedarmoede en vermoeidheid. Ook spinazie, spruiten, quinoa, broccoli, zonnebloempitten en sesamzaad zijn rijk aan foliumzuur.

Mengen
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, rode ui, gember en rode peper (s) 2 - 3 minuut. Voeg de champignons en paksoi toe en bak 8 - 10 minuten (zie Tip). Voeg hierna de parelgerst toe en verwarm kort. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg geen extra olie toe als het in het begin te droog lijkt. De champignons laten na verloop van tijd vocht los. Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Bakken
5

Dep terwijl de groenten bakken de biefstukpuntjes droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan goed heet is, het vlees toe en roerbak 2 - 3 minuten of tot de gewenste gaarheid. Haal uit de pan en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Serveren
6

Schep de parelgerst met de groenten in diepe kommen en leg de biefstukpuntjes erop.