Pasta caprese met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta caprese met kippendijreepjes

Pasta caprese met kippendijreepjes

met mozzarella, cherrytomaten en spinazie

Vandaag geen salade Caprese maar pasta Caprese! De mozzarella, tomaat en basilicum blijven behouden en worden aangevuld door kippendijreepjes en spinazie.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Farfalle

7.5 gram

Knoflookpuree

25 gram

Gesneden ui

100 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

125 gram

Rode kerstomaten

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)895 kcal
Energie (kJ)3746 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12 g
Vezels2.9 g
Eiwitten47 g
Zout2 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Pan met deksel

Instructies

Préparer
1

Pour les farfalle, portez un bon volume d'eau à ébullition dans la casserole en ajoutant une pincée de sel. Faites-y cuire les pâtes 10 à 12 minutes. Ensuite, égouttez-les en conservant un peu de liquide de cuisson, puis réservez sans couvercle. Faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne dans la grande sauteuse à feu moyen-vif. Faites-y revenir la purée d'ail et l'oignon émincé 1 à 2 minutes.

Tip: 1. Kook het water eerst in de waterkoker- zo bespaar je tijd!

  1. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle penne, maar gebruik 2/3 in dit gerecht. De overige penne is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

Préparer la sauce
2

Ajoutez les émincés de poulet aux aromates et faites cuire 3 à 4 minutes. Pendant ce temps, coupez les tomates cerises en deux. Ajoutez la crème liquide, la crème de basilic et les tomates cerises à la sauteuse, puis mélangez bien. Couvrez et laissez mijoter le tout 3 à 4 minutes à petit bouillon.

Apprêter
3

Pendant ce temps, coupez la mozzarella en dés. Retirez le couvercle de la sauteuse et incorporez-y les épinards, la mozzarella et le liquide de cuisson réservé. Ajoutez les pâtes en dernier et réchauffez 1 minute. Salez et poivrez à votre goût.

Tip: Is de saus nog een beetje waterig? Laat het dan nog even inkoken op hoog vuur.

Servir
4

Servez les pâtes dans des assiettes creuses.

Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen! Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.