Pasta niçoise met tonijn en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta niçoise met tonijn en sperziebonen

Pasta niçoise met tonijn en sperziebonen

met tomaten en gekookt ei

Deze pasta is geïnspireerd op de salade niçoise - een gerecht dat je direct meeneemt naar de Middellandse kust waarnaar het vernoemd is: Nice!

Labels:
Familie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Eieren
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Leccino-olijven

¼ stuk(s)

Limoen

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)658 kcal
Energie (kJ)2753 kJ
Vetten22.2 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten74.9 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels6.1 g
Eiwitten34.8 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een grote pot met deksel voor de penne, sperziebonen en de eieren.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken.
  • Kook de penne samen met de eieren, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Voeg na 4 - 6 minuten de sperziebonen toe. Giet af, spoel af onder koud water en laat zonder deksel uitstomen.
Snijden
2
  • Snijd de tomaten in kleine partjes en snijd de verse bladpeterselie fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui en snijd de olijven doormidden.
  • Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.
Mengen
3
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd en 1/2 el limoensap. Voeg de tonijn, de bladpeterselie, ui, knoflook, tomaten, olijven, peper en zout toe. Meng alles door elkaar.
  • Pel de eieren en snijd in partjes.
  • Voeg de penne en sperziebonen toe aan de saladekom en meng goed.
Serveren
4
  • Serveer de pasta niçoise met de gekookte eipartjes en 1 limoenpartje per persoon.
  • Voeg extra vierge olijfolie, peper en zout toe naar smaak.