Pasta pesto met groene tijgertomaat en Italiaanse provolone
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta pesto met groene tijgertomaat en Italiaanse provolone

Pasta pesto met groene tijgertomaat en Italiaanse provolone

met Italiaanse provolone

De tijgertomaat dankt zijn naam aan het streepjespatroon. Er bestaan ook rode tijgertomaten. Deze zijn rijper en hebben geen zwarte maar oranje strepen. De tijgertomaat staat bekend om zijn zoete smaak. Dit maakt de tomaat ook geschikt als tussendoortje. Je kunt ‘m dan net als een appel gewoon vanuit de hand eten.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Groene tijgertomaat

2 stuk(s)

Pruimtomaat

¼ stuk(s)

Wortel

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

25 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

25 gram

Provolonevlokken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)665 kcal
Energie (kJ)2782 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten21 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Ovenschaal

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti en peen.

Bak de tomaten en uien in de oven.
2

Snipper ondertussen de ui en halveer de groene tijger- en pruimtomaten. Leg de tomaten met de platte kant naar beneden in een ovenschaal en maak op de bolle kant drie inkepingen met een mesje. Verdeel ook de ui over de ovenschaal en besprenkel de groenten met de zwarte balsamicoazijn en olijfolie. Bak 20 minuten in de oven.

Kook de spaghetti en peen.
3

Snijd ondertussen de peen in de lengte doormidden en snijd vervolgens in dunne repen. Kook de spaghetti en peen, afgedekt, 10 - 12 minuten, giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht.

Voeg de pesto en provolone toe aan de spaghetti.
4

Voeg vervolgens de pesto en de helft van de provolone toe aan de spaghetti. Roer door tot de provolone gesmolten is en voeg 1 el kookvocht per persoon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bestrooi met de overige provolone.
5

Verdeel de spaghetti en tomaten over de borden en bestrooi met de overige provolone.