Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Tomaat
90 gram
Spaghetti
½ stuk(s)
Witte courgette
1 stuk(s)
Zalmfilet
30 gram
Pesto genovese
1 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
1.5 el
Olijfolie
¼ el
[Plantaardige] boter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes en meng in een grote ovenschaal met de knoflook, de zwarte balsamicoazijn en 1 el olijfolie per persoon (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.
Tip: Let op: Je voegt later nog de courgette en spaghetti toe aan de ovenschaal. Neem dus eentje die groot genoeg is.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de spaghetti, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik slechts 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een soep verwerken.
Snijd de courgette in blokjes. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de courgette 4 - 6 minuten.
Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de zalmfilet 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en draai de zalm om. Smeer 1 tl pesto op de huid van elke zalmfilet en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de spaghetti in de ovenschaal met de tomaat. Voeg de overige pesto en de courgette toe en meng goed.
Verdeel de spaghetti over de borden en leg de zalmfilet erop.
Tip: Dit gerecht is zoutarm, bevat ongeveer 250 gram groente, en is door de zalm rijk aan omega 3-vetzuren en vitamine D. Omega 3-vetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten en vitamine D helpt bij de opname van calcium voor sterke botten.