Pasta tricolore in tonijn-pestosaus met cherrytomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta tricolore in tonijn-pestosaus met cherrytomaten

Pasta tricolore in tonijn-pestosaus met cherrytomaten

Met gemengde sla en pijnboompitten

De conchiglie tricolore in dit gerecht - ook wel driekleurige schelpenpasta - vormt samen met de groene pesto en rode cherrytomaten een vrolijk geheel. Groene pesto past in veel gerechten, maar wist je ook dat het heel goed samengaat met tonijn?

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Rode cherrytomaten

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

90 gram

Conchiglie tricolore

(Bevat Gluten)

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

30 gram

Mesclun

40 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3753 kJ
Energie (kcal)897 kcal
Vetten51 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie tricolore. Snipper de ui en halveer de rode cherrytomaten. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olie.

Conchiglie koken
2

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, 14 – 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Pitten roosteren
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin.

Salade mengen
4

Meng ondertussen de mesclun en een klein beetje van de pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Saus maken
5

Verhit in dezelfde wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur (pas op: als de pan te heet is, kan dit spetteren). Voeg daarna de tonijn, conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de pasta in tonijnsaus met de mesclun en bestrooi met pijnboompitten.