Dit kleurrijke gerecht leent zich perfect voor een warme lentavond. Je kunt deze salade heel gemakkelijk van tevoren maken en meenemen naar buiten. Waan je in het zuiden van Europa door de zoete tomaten, de Italiaanse pesto en de Griekse feta. Wil je het gerecht wat extra pit geven? Voeg dan wat meer lenteui toe!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Fusilli
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
150 gram
Gekleurde cherrytomaten
1
Bosui
40 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Groene pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli integrale en kook de fusilli, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en spoel onder koud water.
Snijd ondertussen de triotomaten doormidden. Snijd de lenteui in fijne ringen en meng beide in een saladekom. Scheur de rucola klein en voeg toe aan de saladekom.
Verkruimel het grootste deel van de feta in de saladekom.
Voeg de fusilli en groene pesto toe aan de groenten, meng alles goed en breng op smaak met zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden feta.