Pastasalade met warmgerookte zalm, radijs en verse dille
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastasalade met warmgerookte zalm, radijs en verse dille

Pastasalade met warmgerookte zalm, radijs en verse dille

Dit zomerse gerecht bereid je makkelijk en snel. Met knapperige radijs, gebakken courgette en een frisse citroendressing. Heerlijk om in de tuin te eten, op je balkon of mee te nemen naar het park. En omdat de zalm al gegaard is, kun je de vis zo door de salade mengen.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Citroen

90 gram

Fusilli

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

5 stuk(s)

Radijs

3 bosje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

80 gram

Warmgerookte zalm

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)642 kcal
Energie (kJ)2686 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Zout0 g

Instructies

Snijd de courgette in dunne plakken.
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli. Snipper de sjalot en snijd de courgette in dunne, halve plakken. Boen de schil van de citroen grondig, rasp de schil en pers de citroen uit.

2

Kook de fusilli, afgedekt, 10 – 12 minuten en giet daarna af.

Voeg de citroenrasp toe aan de pan.
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgette toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng tussendoor op smaak met ½ tl citroenrasp per persoon, peper en zout. Zet daarna het vuur uit.

4

Snijd ondertussen de radijs in dunne plakken en snijd de helft van het radijsblad klein. Snijd de dille fijn. Heb je nog wat citroen over? Snijd deze in partjes.

Voeg de warmgerookte zalm toe aan de salade.
5

Meng de radijs, het radijsblad, de courgette, de fusilli en het grootste deel van de dille in een saladekom. Voeg de zalm toe en breng op smaak met 1 tl citroensap per persoon, extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige dille.