Pastaschotel met kip en gegrilde aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastaschotel met kip en gegrilde aubergine

Pastaschotel met kip en gegrilde aubergine

in tomatensaus met mozzarella en Italiaanse kruiden

Nieuw ingrediënt in je box! Deze geraspte mozzarella is niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook net zo lekker zacht en romig van smaak zoals onze mozzarellabol.

Labels:
Extra groente
Eiwitrijk
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Aubergine

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Kipfilet

50 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3291 kJ
Energie (kcal)787 kcal
Vetten24.1 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten86.7 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels9.4 g
Eiwitten54.5 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan
Zeef
Hapjespan met deksel
Bord
Koekenpan
Fat
Keukenpapier
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een pot en kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen.

Groenten snijden
2

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten met flink wat zout en leg in een vergiet. Laat het zout intrekken. 

Weetje: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?

Saus maken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Bak de knoflook, ui en Italiaanse kruidenmix 2 - 3 minuten. Blus af met de zwarte balsamicoazijn en de tomatenblokjes. Roer goed en breng op smaak met peper en zout. Dek de pan af en laat pruttelen tot verder gebruik.

Aubergine bakken
4

Verspreid de bloem met peper en zout over een groot bord. Dep de aubergineplakken goed droog met keukenpapier en schraap het zout eraf. Wentel de plakken door de bloem. Verhit de overige olijfolie in een pan op hoog vuur. Bak een paar aubergineplakken per keer in 2 - 3 minuten per kant goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Kip bakken
5

Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Verhit de boter in dezelfde pan van de aubergine op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 3 - 4 minuten per kant. Meng ondertussen de pasta door de tomatensaus.

Serveren
6

Schep de pasta met saus in een ovenschaal. Leg de kipfilet op de saus en verdeel de aubergine erover. Bestrooi met de mozzarella en bak 5 - 8 minuten in de oven. Verdeel de pastaschotel over de borden.