Pastaschotel met kip uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastaschotel met kip uit de oven

Pastaschotel met kip uit de oven

in ricottasaus met zomergroenten

FLAG: Ricotta betekent letterlijk opnieuw gekookt en wordt eigenlijk gemaakt van een bijproduct van kaas: wei. Deze wordt "opnieuw" gekookt en zo ontstaat ricotta.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

100 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

200 gram

Italiaanse groentemix

20 gram

Ricotta

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)726 kcal
Energie (kJ)3035 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers14 g
Vezels0.7 g
Eiwitten39 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Ovenschaal

Instructies

Rigatoni koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni. Kook de rigatoni 13 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Groentemix bakken
2

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de groentemix en 2 el water per persoon toe en stoof, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout (zie TIP).

Tip: De groenten gaan straks kort mee de oven in, dus ze moeten al redelijk gaar zijn.

Kipfilet bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kipfiletreepjes 4 - 6 minuten. Deze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.

Ricotta mengen
4

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de knoflook met de ricotta, de Italiaanse kruidenmix en de extra vierge olijfolie. Breng flink op smaak met peper en zout. Schep vervolgens de ricotta, de rigatoni en de kip door de groenten en verdeel dit mengsel over een ovenschaal.

Pasta bakken
5

Strooi de geraspte oude kaas over het gerecht en bak nog 6 - 8 minuten in de oven (zie TIP).

Tip: Als de groenten nog erg hard zijn, kun je de ovenschaal nog iets langer in de oven laten staan.

Serveren
6

Verdeel de ovenschotel over de borden.