Nieuw ingrediënt in je box! Proef met de Griekse kruidenmix de rijke smaken van oregano, tijm, paprika en een vleugje kaneel en geniet van een authentieke ervaring bij elke hap.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Tomaat
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
100 gram
Rundergehakt met köftekruiden
(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
⅓
Tomatenpuree
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Griekse kruidenmix
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng water aan de kook in een ruime pot voor de pasta. Kook de pasta 8 - 10 minuten (zie Tip). Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan niet alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade of soep verwerken.
Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de rode puntpaprika in dunne repen. Snijd de tomaat in blokjes. Verhit de olijfolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui met de gedroogde oregano en Griekse kruiden 2 minuten.
Voeg de courgette en de rode puntpaprika toe aan de wok of sauteerpan en bak 8 - 10 minuten. Bak de laatste minuut de knoflook en tomaat mee. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak in 5 minuten los. Voeg in de laatste 2 minuten de tomatenpuree en 50 ml kookvocht per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel ondertussen de witte kaas boven een kom. Voeg de zure room toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Meng 1/4 van het zure-roommengsel door de pasta en verdeel de pasta over een ovenschaal. Verdeel de gehaktsaus erover en eindig met het overige zure-roommengsel. Bak de gehaktschotel 10 - 15 minuten in de oven.
Weetje: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!
Verdeel de gehaktschotel over de borden.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?