Wist je dat sperziebonen oftewel prinsessenbonen officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente omwille van de gelijkende gezondheidsvoordelen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Kippendijreepjes
½ zakje(s)
Surinaamse kruiden
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Aardappelen
75 gram
Sperziebonen
100 gram
Doperwten in blik
¼ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe, Gluten)
½ stuk(s)
Appel
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Wittewijnazijn
1 el
Bloem
½ el
Olijfolie
Tip: De appel gaat als bijgerecht naast het gerecht. Houd je van fruit in je eten, dan kan je er ook voor kiezen om de appel in blokjes door de vulling te doen.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 - 6 minuten.
Was ondertussen de aardappelen grondig en snijd daarna in kleine blokjes (zie Tip).
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
Tip: De appel gaat als bijgerecht naast het gerecht. Houd je van fruit in je eten, dan kan je er ook voor kiezen om de appel in blokjes door de vulling te doen.
Tip: Heb je een ei thuis, klop deze dan los en bestrijk het bladerdeeg hiermee zodat het een mooie goudbruine korst krijgt.