Pastei met kip en Surinaamse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastei met kip en Surinaamse kruiden

Pastei met kip en Surinaamse kruiden

met aardappel, sperziebonen en appel

Wist je dat sperziebonen oftewel prinsessenbonen officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente omwille van de gelijkende gezondheidsvoordelen.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kippendijreepjes

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Aardappelen

75 gram

Sperziebonen

100 gram

Doperwten in blik

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe, Gluten)

½ stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Bloem

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)761 kcal
Energie (kJ)3182 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers6 g
Vezels7.4 g
Eiwitten28 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan met deksel
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng in een kom de kippendijreepjes met de helft van de Surinaamse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: De appel gaat als bijgerecht naast het gerecht. Houd je van fruit in je eten, dan kan je er ook voor kiezen om de appel in blokjes door de vulling te doen.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 1 - 2 minuten.

Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 - 6 minuten.

Was ondertussen de aardappelen grondig en snijd daarna in kleine blokjes (zie Tip).

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Tip: De appel gaat als bijgerecht naast het gerecht. Houd je van fruit in je eten, dan kan je er ook voor kiezen om de appel in blokjes door de vulling te doen.

Vulling afmaken
3
  • Voeg de sperziebonen, aardappelblokjes, overige Surinaamse kruiden en per persoon 100 ml water en 1/4 kippenbouilonblokje toe.
  • Meng goed en breng ruim op smaak met peper en zout. Dek af en laat 5 - 6 minuten pruttelen.
  • Meng op het laatst de doperwten en per persoon 1 el bloem erdoor.
  • Verdeel de vulling over een ovenschaal en dek af met het bladerdeeg. Snijd schuin enkele sneetjes in het bladerdeeg; ter decoratie en zodat stoom kan ontsnappen (zie Tip).

Tip: Heb je een ei thuis, klop deze dan los en bestrijk het bladerdeeg hiermee zodat het een mooie goudbruine korst krijgt.

Serveren
4
  • Bak de pastei 20 - 25 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes en meng in een kom met 1 tl witte wijnazijn per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de pastei over de borden. Serveer de appel erbij.