Fusionpasta ragù bianco met ras el hanout
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusionpasta ragù bianco met ras el hanout

Fusionpasta ragù bianco met ras el hanout

met gehakt, appelsien en spinazie

Ragù' en 'ragout' klinken misschien hetzelfde, maar ze verschillen in oorsprong en stijl! Ragù is een Italiaanse vleessaus, vaak geserveerd met pasta, zoals deze ragù bianco. Ragout daarentegen is een Franse stoofpot die langzaam wordt gekookt en meestal alleen wordt geserveerd.

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Orecchiette

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ zakje(s)

Ras el hanout

50 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ stuk(s)

Tomaat

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Gemengd gehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

50 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3360 kJ
Energie (kcal)803 kcal
Vetten33.2 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten84.1 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels11.5 g
Eiwitten39.4 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje aan de kook in een pot met deksel voor de pasta. Kook de pasta, afgedekt, 11 - 13 minuten. Bewaar 25 ml kookvocht per persoon, giet af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de paprika en de tomaat in kleine blokjes. Rasp de schil van de appelsien met een fijne rasp. Pers 1/2 appelsien per persoon.
Saus maken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 2 - 3 minuten los.
  • Voeg de ras el hanout toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de knoflook, ui, paprika en tomaat toe en bak 4 - 5 minuten mee.
  • Scheur de spinazie in delen klein boven de pan en roer door de groenten.
Pasta afmaken
3
  • Voeg het kookvocht en appelsiensap toe aan de sauteerpan en laat nog 2 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Verhit ondertussen een pan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de cashewstukjes goudbruin. Haal uit de pan en houd apart.
  • Voeg de roomkaas, pasta en 1 tl appelsienrasp per persoon toe aan de saus en meng goed door (zie Tip).

Tip: Oogt de pasta waterig? Verhoog dan het vuur en laat indikken tot de gewenste dikte.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Garneer met de geroosterde cashewstukjes.