Romige penne met rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige penne met rundergehakt

Romige penne met rundergehakt

met tomatensalsa, spinazie en Goudse kaas

Wist je dat oregano één van de meest gebruikte kruiden wereldwijd is? Zo heeft oregano een vaste waarde in de Mediterraanse en Mexicaanse keuken.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

0.15 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 tl

Extra vierge olijfolie

¼ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3388 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten38.2 g
waarvan verzadigd15.8 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels8.1 g
Eiwitten37.7 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot met deksel voor de penne.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Gehakt bakken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een sauteerpan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. 
  • Voeg het rundergehakt en 1 tl oregano per persoon toe. Bak nog 3 - 4 minuten. 
  • Scheur daarna de spinazie boven de pan en verwarm tot de spinazie is geslonken.
  • Voeg de kruidenroomkaas toe en verkruimel het bouillonblokje boven de sauteerpan. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Mengen
3
  • Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
  • Meng in een kom de tomaat de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4
  • Meng de penne door de romige spinazie. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik is en verwarm nog 1 minuut.
  • Verdeel de penne met saus over de borden.
  • Garneer met de tomatensalsa en de geraspte kaas.