Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¾ stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
90 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
3 stuk(s)
Gehaktballetjes van varken en rund
20 gram
Semi-gedroogde tomaten
1 snufje
Nootmuskaat
50 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte belegen kaas
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snijd de prei en de ui in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Kook de penne, afgedekt, in 14 - 16 minuten gaar (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 60 gram penne per persoon en de helft van de kaas. De overige penne en kaas kunnen de volgende dag met rauwe groenten, olie en azijn in een snelle lunchsalade.
Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 4 - 5 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballetjes, afgedekt, 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal daarna uit de pan.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, prei en 2 el water per persoon toe. Laat, afgedekt, 5 - 8 minuten zachtjes stoven. Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten fijn. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon.
Voeg de kookroom, geraspte kaas, semi-gedroogde tomaten en nootmuskaat toe aan de prei. Voeg ten slotte ook de gehakballetjes toe aan pan met prei, meng alles goed en verwarm nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de penne door de saus in de pan en verdeel vervolgens over de borden.