Penne in aubergine-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne in aubergine-roomsaus

Penne in aubergine-roomsaus

met semi-gedroogde tomaten, geraspte kaas en vers basilicum

In het Engels heet aubergine eggplant. De aubergine die ze vroeger veel kweekten was namelijk kleiner, rond en wit - zoals een ei!

Labels:
Familie
Veggie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

30 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

180 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

0.99 tl

Paprikapoeder

50 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

45 gram

Rucola en veldsla

15 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

60 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)888 kcal
Energie (kJ)3715 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers12 g
Vezels7.1 g
Eiwitten20 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm en hak de semi-gedroogde tomaten grof.
Aubergine bakken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Meng de aubergineblokjes met 1/2 el bloem per persoon.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 70 gram pasta per persoon en gebruik de helft van de kaas. Met de rest van de pasta en kaas kun je de volgende dag een salade maken.

Saus maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, knoflook en semi-gedroogde tomaten 3 - 4 minuten. Voeg per persoon: 1/6 zakje paprikapoeder en 1/2 zakje Italiaanse kruiden toe en bak 1 minuut mee.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon.
  • Voeg de slagroom toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.
Serveren
4
  • Snijd het basilicum in reepjes.
  • Roer de penne, de aubergine, de helft van de geraspte belegen kaas en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout en schep de penne over diepe borden. Verdeel de rucola en veldsla op de penne.
  • Garneer met de overige geraspte belegen kaas en het overige basilicum.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.