Penne met gehaktballetjes in romige kaassaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met gehaktballetjes in romige kaassaus

Penne met gehaktballetjes in romige kaassaus

met semi-gedroogde tomaatjes

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¾ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

3 stuk(s)

Gehaktballetjes van varken en rund

20 gram

Semi-gedroogde tomaten

1 snufje

Nootmuskaat

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1006 kcal
Energie (kJ)4209 kJ
Vetten57 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers14 g
Vezels7.4 g
Eiwitten37 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Rasp
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snijd de prei en de ui in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Pasta koken
2

Kook de penne, afgedekt, in 14 - 16 minuten gaar (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 60 gram penne per persoon en de helft van de kaas. De overige penne en kaas kunnen de volgende dag met rauwe groenten, olie en azijn in een snelle lunchsalade.

Gehakballetjes bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 4 - 5 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballetjes, afgedekt, 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal daarna uit de pan.

Prei stoven
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, prei en 2 el water per persoon toe. Laat, afgedekt, 5 - 8 minuten zachtjes stoven. Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten fijn. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon.

Saus maken
5

Voeg de kookroom, geraspte kaas, semi-gedroogde tomaten en nootmuskaat toe aan de prei. Voeg ten slotte ook de gehakballetjes toe aan pan met prei, meng alles goed en verwarm nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng de penne door de saus in de pan en verdeel vervolgens over de borden.