Romige penne met rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige penne met rundergehakt

Romige penne met rundergehakt

met Parmigiano Reggiano, tomatensalsa en spinazie

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

50 gram

Spinazie

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

0.15 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 tl

Extra vierge olijfolie

¼ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3531 kJ
Energie (kcal)844 kcal
Vetten40.4 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten75.8 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels8.1 g
Eiwitten41.2 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot met deksel voor de penne.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten. Bewaar een beetje kookvocht, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een sauteerpan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. 
  • Voeg het rundergehakt en de oregano toe. Bak 3 - 4 minuten verder.
  • Scheur vervolgens de spinazie boven de pan en verwarm tot de spinazie is geslonken.
  • Voeg de kruidenroomkaas toe en verkruimel het bouillonblokje boven de sauteerpan. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Salsa maken
3
  • Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
  • Meng in een kom de tomaat met de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4
  • Meng de penne door de romige spinazie en verwarm nog 1 minuut. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik is.
  • Verdeel de penne met saus over de borden.
  • Garneer met de tomatensalsa en de geraspte Parmigiano Reggiano.