Penne met spinazie-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met spinazie-roomsaus

Penne met spinazie-roomsaus

met kerstomaten en Parmigiano Reggiano

Stroeve tanden van de spinazie? Dat ga je tegen door er calciumrijke ingrediënten bij te eten - zoals de kaas in dit gerecht.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

75 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Gerookt paprikapoeder

65 gram

Rode kerstomaten

20 gram

Tomatentapenade

(Bevat Sulfiet Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3559 kJ
Energie (kcal)851 kcal
Vetten44.9 g
waarvan verzadigd20.7 g
Koolhydraten77.6 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels9.8 g
Eiwitten29.5 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pot met deksel voor de pasta. Kook de pasta 11 - 13 minuten. Giet daarna af, maar bewaar wat kookvocht.
  • Snipper ondertussen de ui.
  • Snijd het basilicum fijn.
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote pan of sauteerpan op hoog vuur. Bak de ui en kerstomaten 3 - 4 minuten.
  • Verlaag het vuur van de pan met tomaat naar middelhoog. Blus af met 1 tl balsamicoazijn per persoon. Voeg de roomkaas, spinazie, tomatentapenade toe.

Weetje: Kerstomaten misschien kleiner zijn dan gewone tomaten, maar ze bevatten meer voedingsstoffen; er zit meer kalium en foliumzuur in, en ook vitamine A en C.

Saus maken
3
  • Voeg 45 ml kookvocht per persoon toe en roer goed door (zie Tip).
  • Voeg de pasta toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano.

Tip: Voeg eventueel meer kookvocht toe tot de saus de gewenste dikte heeft.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden. 
  • Garneer met Parmigiano Reggiano en het basilicum.