Peruaans geïnspireerde rijstbowl met zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Peruaans geïnspireerde rijstbowl met zoete aardappel

Peruaans geïnspireerde rijstbowl met zoete aardappel

met witte kaas en pikante salsa

Zin om te variëren? Ook typisch Peruaans is quinoa. Maak dit gerecht de volgende keer eens met deze rijstvervanger!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Zoete aardappel

⅓ pak(ken)

Zwarte bonen

70 gram

Maïs in blik

⅓ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Witte langgraanrijst

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Mangoketchup

(Bevat Sulfiet)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3839 kJ
Energie (kcal)917 kcal
Vetten35.2 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten120.4 g
waarvan suikers22.6 g
Vezels15.8 g
Eiwitten24 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Vergiet
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Pan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de ui in kwarten. Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Laat de zwarte bonen en de mais uitlekken in een vergiet.

Bakken
2

Meng in een kom de ui en zoete aardappel met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl Peruaanse kruiden, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om. Verdeel de laatste 8 - 10 minuten de mais en de zwarte bonen naast de ui en zoete aardappel. Breng op smaak met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Salsa maken
3

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de koriander fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn met 1 el extra vierge olijfolie. Voeg de rode peper, tomaat en koriander toe en breng op smaak met peper en zout.

Rijst koken
4

Breng water aan de kook in een ruime pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de rijst in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen (zie Tip).

Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle benodigde rijst, maar gebruik de helft. De overige rijst is heerlijk in een soep of lunchsalade de volgende dag.

Afwerken
5

Verkruimel de witte kaas.

Weetje: Door minder vlees te eten, belast je het milieu ook minder. Op voedingsstoffen hoef je bij dit vegetarische gerecht niets in te leveren: door de groenten krijg je veel ijzer binnen.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de kommen en schep de salsa erop zodat de smaken van de salsa in de rijst trekken. Schep de zoete aardappel met de ui, mais en bonen ernaast. Serveer de yoghurt op de zoete aardappel en garneer de bowl met de witte kaas en de mangoketchup.