Zin om te variëren? Ook typisch Peruaans is quinoa. Maak dit gerecht de volgende keer eens met deze rijstvervanger!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
150 gram
Zoete aardappel
⅓ pak(ken)
Zwarte bonen
70 gram
Maïs in blik
⅓ zakje(s)
Peruaanse kruidenmix
¼ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Tomaat
10 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
75 gram
Witte langgraanrijst
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
30 gram
Mangoketchup
(Bevat Sulfiet)
50 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Wittewijnazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de ui in kwarten. Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Laat de zwarte bonen en de mais uitlekken in een vergiet.
Meng in een kom de ui en zoete aardappel met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl Peruaanse kruiden, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om. Verdeel de laatste 8 - 10 minuten de mais en de zwarte bonen naast de ui en zoete aardappel. Breng op smaak met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de koriander fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn met 1 el extra vierge olijfolie. Voeg de rode peper, tomaat en koriander toe en breng op smaak met peper en zout.
Breng water aan de kook in een ruime pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de rijst in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen (zie Tip).
Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle benodigde rijst, maar gebruik de helft. De overige rijst is heerlijk in een soep of lunchsalade de volgende dag.
Verkruimel de witte kaas.
Weetje: Door minder vlees te eten, belast je het milieu ook minder. Op voedingsstoffen hoef je bij dit vegetarische gerecht niets in te leveren: door de groenten krijg je veel ijzer binnen.
Verdeel de rijst over de kommen en schep de salsa erop zodat de smaken van de salsa in de rijst trekken. Schep de zoete aardappel met de ui, mais en bonen ernaast. Serveer de yoghurt op de zoete aardappel en garneer de bowl met de witte kaas en de mangoketchup.