Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem

Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem

met pandanrijst en zoetzure komkommer

Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De iets zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor handige frisse hapjes waar je zelfs geen mes en vork bij nodig hebt.

Labels:
Familie
Familie
Lactosevrij
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Jasmijnrijst

2 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Ongezouten pinda's

½ stuk(s)

Limoen

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Rode peper

2.5 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Little gem

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

110 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2.5 tl

Bruine basterdsuiker

2 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)808 kcal
Energie (kJ)3381 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers22 g
Vezels3.5 g
Eiwitten34 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Rasp
Kleine kom
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg een flinke snuf zout toe aan het water en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.

Zoetzuur maken
2

Meng ondertussen in een saladekom de wittewijnazijn met de suiker. Snijd de komkommer in dunne plakken met een kaasschaaf of dunschiller en voeg toe aan het zoetzuur. Breng op smaak met zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed in de komkommer trekken.

Schuitjes maken
3

Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de pinda's en de verse koriander grof. Haal de blaadjes van de little gem en leg per persoon 3 slaschuitjes apart.

Dressing maken
4

Meng in een kleine kom de bruine suiker met per persoon: 1 el limoensap, 1/2 tl limoenrasp en 2 tl vissaus.

Kipgehakt bakken
5

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de rode peper (zie Tip) 1 minuut op hoog vuur. Voeg het gekruide kipgehakt toe en bak het gehakt in 2 – 3 minuten los op middelhoog vuur. Meng de limoendressing door het gehakt en bak nog 2 minuten, of tot de kip gaar is. Voeg de pinda's toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de little-gemschuitjes erop en vul ze met het kipgehakt. Schenk de achtergebleven saus uit de pan over de rijst. Serveer met de zoetzure komkommer en bestrooi met de koriander.