Het kleine broertje van romaine is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Bruine snelkookrijst
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Limoen
5 gram
Ongezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Little gem
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
100 gram
Kipgehakt met Oosterse kruiden
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Wittewijnazijn
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
2.5 tl
Bruine basterdsuiker
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een ruime pot voor de bruine snelkookrijst. Voeg een flinke snuif zout toe aan het water en kook de rijst 10 minuten. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1 tl sesamolie, 1 tl honing, 1 tl wittewijnazijn en 2 tl sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor). Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne halve maantjes. Voeg de komkommer toe aan de saladekom met dressing.
Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn. Hak de pinda's en de verse koriander grof. Haal de blaadjes van de little gem en houd 3 slaschuitjes per persoon apart. Snijd de overige little gem in smalle reepjes.
Voeg de little gem toe aan de saladekom en meng met de komkommer en de dressing. Meng in een kleine kom de bruine suiker met per persoon: 1 el limoensap, 1/2 tl limoenrasp en 2 tl vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor).
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op hoog vuur en fruit de knoflook en de rode peper 1 minuut. Voeg het gekruide kipgehakt toe en bak het gehakt in 2 – 3 minuten los op middelhoog vuur. Meng de limoendressing door het gehakt en bak nog 2 minuten, of tot de kip gaar is. Voeg de pinda's toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden. Leg de little-gemschuitjes erop en vul ze met het kipgehakt. Schenk de achtergebleven saus uit de pan over de rijst. Serveer met de salade en bestrooi met de koriander.