Pikante kalfsburger deluxe op z'n Mexicaans
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pikante kalfsburger deluxe op z'n Mexicaans

Pikante kalfsburger deluxe op z'n Mexicaans

met tomatensalsa, avocadodip en nacho's met jalapeño's

Vandaag geef je een Mexicaanse draai aan deze luxe burger. Je belegt hem met avocadodip en je serveert hem met nacho's, mais en jalapeño's.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Spelt
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(Bevat Spelt, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine, Gluten, Noten)

10 gram

Gesneden jalapeño's

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Kalfsburger

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

40 gram

Avocadodip

50 gram

Tortillachips

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1059 kcal
Energie (kJ)4433 kJ
Vetten60.9 g
waarvan verzadigd23.4 g
Koolhydraten81.6 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels10.1 g
Eiwitten41.8 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Koekenpan met deksel

Instructies

Salsa maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Meng in een kom de tomatenblokjes en de helft van de ui. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
2

Meng in een kom de avocadodip met de helft van de zure room. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
3

Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd in halve ringen. Houd een paar ringen van de puntpaprika apart om later de hamburger mee te beleggen.

Nachoschotel maken
4

Leg de tortillachips in een ovenschaal. Bak de chips samen met het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de oven. Verdeel na 4 minuten de overige ui, de rode puntpaprika en de helft van de jalapeño's (let op: pikant! Gebruik naar smaak) over de chips. Garneer met de helft van de belegen kaas. Bak nog 4 minuten in de oven.

Kalfsburger bakken
5

Wrijf de kalfsburger in met de Mexicaanse kruiden. Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de burger 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is. Strooi in de laatste minuut de overige kaas over de burgers en dek de pan af zodat de kaas beter smelt.

Serveren
6

Snijd het bierbostelbroodje open en leg op ieder broodje een burger. Beleg het broodje met een deel van de avocadodip, de tomatensalsa, rode puntpaprika en de overige jalapeño's. Verdeel de overige zure room over de nachoschotel. Serveer de nachoschotel, de overige tomatensalsa en avocadodip bij de burger.