Pikante vegetarische kip tikka masala
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pikante vegetarische kip tikka masala

Pikante vegetarische kip tikka masala

met rijst, paprika en yoghurt

Wist je dat garam masala letterlijk 'pikant kruidenmengsel' betekent in het Hindoestaans?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Eieren
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

80 gram

Vegetarische kipstukjes

(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Garam masala

1.5 tl

Gemalen kurkuma

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

0.16 zakje(s)

Gemalen korianderzaad

100 gram

Passata

75 gram

Witte langgraanrijst

75 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)801 kcal
Energie (kJ)3350 kJ
Vetten37.2 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten84.2 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels8.2 g
Eiwitten29.2 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Vegetarische kip marineren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Leg de vegetarische kipstukjes in een ovenschaal. Voeg de helft van de yoghurt, de helft van de knoflook en de helft van de gember toe aan de ovenschaal. Voeg per persoon: 1 tl kurkuma, 1/2 tl garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak), 1/4 el olijfolie en een snuif zout toe. Meng goed en zet tot gebruik in de koelkast.

Snijden
2

Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de koriander grof. Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Bakken
3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en paprika 3 - 4 minuten. Voeg de overige gember en knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg per persoon: 1/2 tl garam masala, 1/2 tl kurkuma en 1/2 tl gemalen korianderzaad toe en bak 1 minuut. Voeg de passata toe, roer door en laat, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes koken.

Rijst koken
4

Voeg de rijst toe aan de pot met deksel en kook 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Haal ondertussen de vegetarische kipstukjes uit de koelkast en bak 10 minuten in de oven.

Saus afmaken
5

Voeg de kokosmelk toe aan de sauteerpan. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Schep de vegetarische kipstukjes erbovenop.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe kommen. Schep de vegetarische kip tikka masala erbovenop en garneer met de overige yoghurt en de koriander.