Piri-pirigarnalen met tomatensalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Piri-pirigarnalen met tomatensalsa

Piri-pirigarnalen met tomatensalsa

met pestorijst en frisse peterseliesaus

Wist je dat een groene paprika meer vezels en vitamine K bevat dan een rode of gele paprika?

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

1.5 tl

Piri-pirikruiden

20 gram

Paprikapesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)

½ stuk(s)

Groene paprika

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Citroen

75 gram

Witte langgraanrijst

Zelf toevoegen

½ tl

Witte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2824 kJ
Energie (kcal)675 kcal
Vetten31.5 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels7.2 g
Eiwitten20 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan
Kleine kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de rijst. 
  • Snijd de paprika in dunne reepjes en de tomaat in kleine blokjes.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten in de pot. Giet daarna af en laat uitstomen.
Sausje maken
2
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bladpeterselie en de bieslook fijn en bewaar apart van elkaar.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de peterselie en de knoflook met per persoon: 1/4 tl citroenrasp, 1/2 el water en het sap van 1 citroenpartje. Breng op smaak met peper en zout. 
Garnalen bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en paprika 3 - 4 minuten.
  • Voeg de garnalen en de piri-pirikruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de garnalen roze zijn. 
  • Meng ondertussen in een saladekom de tomaat met de bieslook en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng flink op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng vlak voor serveren de paprikapesto en 1/2 tl witte balsamicoazijn per persoon door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de rijst in kommen of diepe borden. Verdeel de garnalen met groenten over de rijst.
  • Garneer met de salsa en de frisse peterseliesaus.
  • Serveer met de eventuele overige citroenpartjes.